glowroom vit (2)

Sweden Eco - ekologisk hudvård för män
 

Sweden Eco – Skincare for men är hudvård för den medvetne mannen. För dem som vill ha bra resultat på sin hud och samtidigt värna om sin hälsa och vår miljö. Produkter är 100 % naturliga och till största del tillverkade av ekologiskt certifierade råvaror. Råvarorna är utvalda med omsorg och hela tillverkningen sker i Sverige. Basen i produkterna är aloe vera och grönt te. Det gör produktena effektiva, skonsamma och dryga. Produkterna har en lätt och fräsch doft av sandelträ och kryddnejlika.

Alla produkter är 100 % veganska samt godkäna av Djurens Rätt och PETA. Sweden Eco är framtagen av RS Biokosmetik som under 35 år tillverkat naturlig hudvård.Här hittar du Sweden Eco produkterna!

ekologisk hudvård för män, rakborste av återvunna petflaskor
ekologisk hudvård för män, rakborste av återvunna petflaskor

Sweden Eco har tagit fram en vegansk rakborste där borsten är tillverkad av återvunna fibrer från PET-flaskor. Detta gör att borsten får längre livslängd, torkar snabbare, kräver mindre mängd tvål och är lättare att tvätta ren. Skaftet är tillverkat av spillved från lotusträ. Trycket är vattenbaserat och borsten avger inga mikroplaster.

1.Rengör
Shaving soap

330 kr

2. Återfukta och lugna
Refreshing Toner

190 kr
295 kr


Åtta miljö- och klimatvänliga skäl att välja Sweden Ecos produkter

  • 100 % naturliga ingredienser
  • Baserat på framförallt ekologiskt odlade växter och örter
  • Närproducerat; svensk produktion
  • Basen i de flesta produkter består av certifierad aloe vera gelé som även är rättvisemärkt
  • Miljöanpassade förpackningar – tillverkade av återvunnen plast, lätta att återvinna, RS Biokosmetik AB medlemmar i FTI – Förpacknings- och Tidnings Insamlingen.
  • Testas inte på djur, vare sig råvarorna eller slutprodukt – finns med bland Djurens rätt utvalda hudvårdsmärken
  • Mild doft från naturliga parfymoljor
  • Mycket koncentrerade och dryga produkter då inget vatten tillsätts

Sista punkten kan behöva lite extra belysning: Att inget vatten tillsätts i produkterna är mycket ovanlig. Vatten är inte miljöfarligt i sig, men att använda stora mängder vatten får stora konsekvenser för vår miljö. Vattnet i våra hudvårdsprodukter har en stor miljöeffekt med både tanke på transportvolymer, förpackningsantal och volymgenomgång i våra reningsverk. Dessutom krävs mer konserveringsmedel ju mer vatten som finns i produkterna.

För att belysa hur mycket vatten det handlar om läs text nedan som är hämtad från Statistiska Centralbyråns rapport ”Läkemedel samt kosmetika och hygienprodukter i Sverige” från 2009:3:

”När det gäller kosmetika och hygienprodukter användes cirka 41 000 ton år 2006 enligt KTF:s försäljningsstatistik. Den totala försäljningen har ökat med ungefär 10 procent mellan år 2002 och 2006. De största produktgrupperna är flytande tvål (25% av den totala försäljningen), schampo (20% av den totala försäljningen) och kroppsvård, d.v.s. hudkrämer o dylikt (10 procent av den totala försäljningen).”

Flytande tvål och schampo består ofta av 75-90% vatten. Det innebär att bara i dessa produkter så säljs årligen ca 15 000 ton vatten. Det blir många transporter och ett stort antal förpackningar helt i onödan. Huden mår bäst av att vi dricker vatten och vatten har vi dessutom hemma i kranen!
Det går att tillverka koncentrerad och hudvänlig hudvård utan att tillsätta vatten. Så är det med Sweden Ecos Shampoo for Hair and Body- det räcker med en liten klick som du blandar ut med lite vatten innan den appliceras på hår och kropp. Schampot räcker på så sätt längre än man tror. Moisturiser, fuktgelén som används varje dag räcker i snitt ca 3 månader.