glowroom vit (2)

Noga utvalda märken för ekologisk hudvård, hårvård och makeup samt kosttillskott

Här hittar du en kort beskrivning av de hud- och hårvårdsmärken som finns på GlowRoom. De är noga utvalda ekologiska varumärken med fokus på att hud och hår ska må bra utan att belasta miljön. De flesta är också vegan vänliga. Du kan ta hand om hud och hår med gott samvete!
Klickar du på varumärkets bild så kommer du till utbudet i butiken.

Bioregena

Bioregena Ekologiska, award-vinnande solprodukter för hela familjen av högsta kvalitet!
Ger ett högt skydd mot UVA och UVB utan att lämna en vit hinna på huden. Endast mineralfilter. Passar även mycket känslig hud. Innehåller vårdande ekologiska ingredienser, t ex arganolja som har en anti-age-effekt på huden.
100% naturliga, skadar ej vattenlevande organismer, inga nanopartiklar, certifierad enligt Cosmetic Bio – Organic cosmetic. Fri från oxibenzon (oxibenson) och bensofenon. Dermatologiskt testade. De flesta produkterna är veganska.
Serien innehåller Solskydd, After sun & Selftanning

EKOLOGISKT CERTIFIERAD VÄXTFÄRG FRÅN CULTIVATOR’S
Växtfärger ger ett naturligt och livfullt resultat, liksom en fantastisk glans. Våra växtfärger är 100 % ekologiskt certifierade och är gjorda av naturliga ingredienser som henna, indigo, aloe vera, kamomill, eukalyptus, gurkmeja, rödbetor och hibiskus för att nämna några. Sortimentet innehåller intensiva till naturliga toner som har stärkande och vårdande effekt på håret. Växtfärger är dessutom säkra att använda. Alla våra växtfärger innehåller aloe vera, som behandlar håret och ger en mjukare och fylligare känsla. Kamomill har en lugnande påverkan på hårbotten.

Lip Intimate Care

LIP INTIMATE CARE är Sveriges första naturliga intimvårdsserie! 100% naturlig och 100% vegan. Stilsäkra och snygga kvalitetsprodukter som gör intimvård lika självklart som vilken annan kroppsvård som helst. Intimområdet är den känsligaste delen på hela vår kropp och absorberar mycket av det vi applicerar. Här vill vi inte använda mineralolja, ytaktiva ämnen, syntetiska dofter eller andra kemikalier, eftersom de kan irritera och orsaka obalanser. För oss är det självklart att vårda våra intima delar med ekologiska produkter. LUSCIOUS LIPS ARE CHEMICAL FREE!

Maria Åkerberg

Vi tror på riktig hudvård som vårdar på djupet för att ge naturliga och varaktiga resultat. Vi vill ta tillvara på det vackra som finns inom oss alla. Våra produkter erbjuder ingen ”quick fix” men du märker ofta skillnaden direkt. Och den består. Det här är en filosofi som genomsyrar allt vi gör och den förankrar vårt varumärkeslöfte. Vi kallar den Deepskin Organics® 
Med Deepskin Organics får du de allra bästa, mest effektiva produkterna, framtagna på ett rent och vetenskapligt sätt av specialister. Dessa produkter verkar på djupet och ger huden all näring den behöver. Ingen konstlad ”quick fix” för ytlig, tillfällig skönhet.

Marina Miracle

Marina Miracle är ett norskt lyxigt varumärke med 100% naturliga ingredienser och världsunik formula för den som uppskattar effektiv ansiktsvård av mycket hög kvalité. Allt innehåll är utvalt med omsorg och har full spårbarhet. Här kombineras nordiska ingredienser så som tranbär och blåbär med exotiska växter som amaranth, avokado och pärlemo. Produkterna innehåller både Ecocert och Debio-certifierade ingredienser.

Marina Miracle startades av Marina Engervik som själv lidit av svåra atopiska eksem och acne. När inget riktigt hjälpte henne tog hon saken i egna händer och så kom den omtalade "mirakeloljan" till. En blandning av fina vegetabiliska oljor och extrakt från olika örter gav Marina den hy hon alltid hade önskat sig.

Neal's Yard Remedies

Neal’s Yard Remedies (NYR) grundades den 4 december 1981 i hjärtat av London.
Målet har sedan starten varit att skönhet ska vara naturlig, inte syntetisk.
NYR bygger sitt varumärke på en kompromisslös etik i vilket de främsta prioriteringarna ligger i miljömässig hållbarhet, ärlighet, transparens och kundens rätt att veta vilka ingredienser som finns i produkterna de köper.
NYR har genom sin uppriktiga strävan vunnit första pris sex gånger i rad av Natural Health Beauty Awards samt tilldelats titeln ”World’s first health & beauty brand to be awarded 100/100 for ethics” av The Ethical Company Organisation.
I Sverige har Neal’s Yard Remedies tilldelats priserna: Swedish Beauty Awards, Tara Beauty Awards, Grooming Awards och King Grooming Awards.

Rosenserien

Rosenserien - Svensk ekologisk och naturlig hudvård för hela familjen
Rosenseriens produkter ger skön hudvård för både ansikte och kropp med en väl avvägd balans av vitaminer, mineraler, proteiner, spårämnen och antioxidanter. Innehållet är 100 % naturligt och till största del tillverkade av ekologiskt certifierade råvaror.
Aloe veran som används är certifierad ekologisk och rättvisemärkt. Alla växter och örter som används kommer från ekologiska odlingar. Det innebär att växterna inte besprutas med kemikalier eller konstgödslas. 
Rosenserien har valt råvaror som är kända för att inte vara allergiframkallande. För att garantera hållbarheten använder vi C- och E-vitaminer samt naturliga salter. Vi har aldrig testat våra produkter på djur utan använder istället allergivänliga ingredienser och testar på frivilliga människor.

Sweden Eco

Sweden Eco – Skincare for men är hudvård för den medvetne mannen. För dem som vill ha bra resultat på sin hud och samtidigt värna om sin hälsa och vår miljö. Våra produkter är 100 % naturliga och till största del tillverkade av ekologiskt certifierade råvaror. Råvarorna är utvalda med omsorg och hela tillverkningen sker i Sverige. Basen i produkterna är aloe vera och grönt te. Det gör produktena effektiva, skonsamma och dryga. Produkterna har en lätt och fräsch doft av sandelträ och kryddnejlika.

Alla produkter är 100 % veganska samt godkäna av Djurens Rätt och PETA. Sweden Eco är framtagen av RS Biokosmetik som under 35 år tillverkat naturlig hudvård.

Tabitha James Kraan

TABITHA JAMES KRAAN, Multi-award-vinnande, ekologisk, hårvård av högsta kvalitet.
När Tabitha startade varumärket 1999 lade hon allt traditionellt tänkande om hårvård åt sidan och startade med att fokusera på grunderna – hur tvättar vi ett hår, hur skapas de bästa förutsättningarna för en frisk scalp och ett välmående hår, och hur hittar vi lösningar på de hårproblem som så många lider av i sin vardag. Resultat blev ett holistiskt varumärke med en enastående range av produkter som idag är kända över hela världen och flitigt använda av meriterade frisörer.  
TJK erbjuder produkter för konsument och för professionellt bruk. Certifierade enligt Soil Association. Alla produkter är veganska. Made in Britain.

Unique Beauty

Danska Unique Beauty, känd för sin hållbara, ekologiskt certifierade hårvård och stylingprodukter, utökar sin repertoar. Unique har gått ihop med parfymkonstnärerna i Frankrikes aromatiska huvudstad Grasse, och lanserar nu sin sällsynta och eftertraktade Unique Beauty Eau de Perfume.
Dofterna är skapade med 100 % naturliga ingredienser som blommor, frukter och kryddor. Doftnoterna är bland annat blommig viol och ros, liksom mildhet och mjukhet från vanilj. Sandelträ och patchouli ger dofter en sensuell mystik. De feminina och innovativa dofterna är utformade för att fängsla känslorna och väcka fantasin. Unique Beauty’s naturliga Eau de Parfym är sofistikerade, ekologiskt certifierade, hållbara, tidlösa och unika.
Serien innehåller sex olika ljuva dofter; Ingrid, Fusion, Hygge, Summer, Darling och Fionia. Hitta din egna, unika doft! 

Viridi Eco

VIRIDI ECO Svensk, ekologisk, prisbelönt kvalitetshudvård. Underbara produkter för både konsument och SPA. I sortimentet finns ljuvliga bodybutters och bodyscrubs, välgörande massageoljor och ansiktsprodukter.
Produkterna är väl beprövade och noggrant testade. Samtliga råvaror är kontrollerade och godkända av Cosmetox. Alla produkter är 100% naturliga och innehåller hög grad ekologiska ingredienser av finaste kvalitetkvalitet.
Det finns avancerad kunskap och en noga framarbetad plan bakom valet av innehåll och sammansättning av ingredienser för varje produkt. Alla har de sin specifika uppgift för att på bästa sätt vårda huden. Tillverkade i Sverige. 

Warpaint

Warpaint är ett 100% naturligt pulver för tandblekning. Pulvret bleker missfärgningar skonsamt och stärker tänder och tandköttet. Warpaint innehåller mängder av mineraler som är viktiga för tändernas välmående, så som kalcium och kalium. Aktivkolen, som har framställts av kokosnötens skal, rengör effektivt och polerar tänderna utan att skada emaljen. Ekologiskt apelsinskal, pepparmynta och citronmyrten hämmar infektioner och ger dig en fräsch andedräkt! En burk räcker till ca. 150 gånger.

För att utsidan ska stråla behöver insidan må bra!

Holistic

Holistic erbjuder några av marknadens bästa och mest effektiva kosttillskott. De flesta produkter är utvecklade av teamet på Holistic för att de ska ha full kontroll över effekt, innehåll och kvalitet. Holistic strävar efter att alltid använda så rena och naturliga produkter som möjligt. Holistics produkter ingår i ett sammanhang och löser olika problem. De är inte inriktade på en ”quick fix” av symptom utan på att balansera grundläggande obalanser och stödja kroppens egen förmåga till läkning. Genom att fokusera på det långsiktiga perspektivet får man mycket bättre resultat och många symptom blir bättre när man åtgärdat grundorsakerna.