glowroom vit (2)

Hudvårdsrutin

En bra hudvårdsrutin tillsammans med en bra sammansatt kost hjälper dig att få en strålande utsida och naturligtvis även må bra på insidan. Här går vi igenom några steg i en hudvårdsrutin och vad man kan tänka på för att får en hudvårdsrutin som passar huden bäst. Du ser också några tips på produkter för varje moment av rutinen. 

Rengöring
Eftersom vår hud utsätts för mycket under dagen (smink, föroreningar m.m) så är rengöringen ett väldigt viktigt steg i hudvårdsrutinen.  Rengöringen är en förutsättning för att resterande produkter ska ge bästa effekt.
Det är också viktigt att använda rätt sorts rengöring. Är rengöringen för stark, eller om du rengör ansiktet med tvål,  kan det skada hudens syramantel. Syramanteln är det skyddande lagret bestående av fettsyror, mjölksyra, fettalkoholer och vaxer bland annat. Den håller skadliga bakterier borta genom att se till att huden har rätt ph-värde, skyddar mot yttre föroreningar och bevarar fukten i huden. Om du känner dig stram och torr efter rengöring så finns det en risk att den är för stark och syramanteln tar skada. Tar syramanteln skada drabbas man lättare av hudinfektioner, torrhet och hudirritationer.

Det är också viktigt att använda rätt rengöring för sin hudtyp, om man har torr hud passar oljerengöring bra till exempel. 


Peeling
Peeling används för att avlägsna döda hudceller, rengöra huden och hjälpa efterföljande produkter att göra sitt jobb. Viktigt att använda rätt peeling för sin hudtyp och att inte peela för ofta. Rekommendationen är 2 gånger per vecka. 
Det finns olika typer av peeling;
Mekanisk peeling är peeling med hjälp av korn, kornen kan vara tillexempel jojobakorn eller socker. Man skrubbar då med kornen, ger en starkare känsla och rengör huden. 
Enzympeeling är peeling med hjälp av enymer, till exempel papain (enzym från papaya). 
Kemisk peeling sker med syror, till exempel AHA-syra.
Ansiktsvatten
Nästa steg är att neturalisera PH värdet i huden, stänga porerna och återfukta huden. Det gör man genom ett ansiktsvatten. Ansiktsvatten, mist eller toner förbereder också huden inför nästa steg, för att lättare kunna absorbera aktiva ingredienser i de produkter som sen används. Man kan gärna använda den fler gånger under dagen för att tillföra fukt.  Man kan tänka på huden som en disktrasa, en torr disktrasa suger inte upp ämnen lika bra som en fuktad.
 

Serum
Ett serum tillsätter fukt och tränger snabbt ner huden.  Serum går djupare ner i huden än till exempel dag/nattcremen och innehåller allt som oftast väldigt näringsrika ingredienser som man vill ska verka djupare. Det finns många olika typer av serum med olika innehåll, till exempel för fukt.


Ansiktsolja
Ansiktsoljor förändrar hela ditt glow-game. Huden behöver både fukt och fett. Vegetabiliska oljor är otroligt näringsrika, det finns många olika vegetabiliska oljor som har olika egenskaper. Jojobaolja är den olja som liknar vårt eget fett mest (bra för torr och irriterad hud) och nyponfröolja är en bra anti-age olja samt bra mot pigmentfläckar. Det är bara två exempel av många, det finns hur många som helst. Oljor som man köper i en hudvårdsbutik innehåller oftast inte bara en olja, Det är en blandning av olika oljor som fungerar bra ihop och ger bästa effekt. 

Ansiktsmask
En ansiktsmask används 1-2 gånger i veckanför att ge huden en extra boost. Antingen fukt, uppstramning eller t ex intensivbehandling. En del ansiktsmasker kan sitta kvar utan att tvättas bort. Andra kan dubbelappliceras med en fuktkräm för extra effekt.Ansiktskräm
En ansiktscreme kapslar in alla ingredienser som du applicerat tidigare i rutinen. Det finns cremer som är speciellt anpassade för dag eller natt.
Området kring ögonen behöver en lättare kräm eftersom huden är känsligare. Så investera i en separat ögonkräm.


Solskydd
Läs gärna i vår blogg om ekologiska solkrämer.Maria Åkerberg har färdigpaketerade väldig prisvärda set för olika hudtyper. Med dessa kommer du enkelt igång med en Hudvårdsrutin byggd på ekologiska produkter. Här hittar du dem!

Titta gärna in på Marina Miracle för att se vilka produkter som passar din hy. 

Kontakta vår hudvårdserapeut om du behöver tips och råd!

loading...
loading...
loading...
loading...
loading...
loading...
loading...