glowroom vit (2)

Rosacea

Rosacea är vanligast hos kvinnor i åldern 30-40 med nordisk härkomst. Det är en inflammatorisk hudsjukdom som kännetäcknas av rodnad, brinnande känsla, ytliga blodkärl och ibland även blåsor. Besvären kommer oftast i pannan, på näsan, kinderna eller hakan. De som har rosacea har oftast inga pormaskar. 

Obehandlad rosacea kan leda till rhinofyma, kraftig talgkörteltillväxt som leder till att näsan blir grov och klumpig. 

Symptomen förvärras ofta av sol, värme, stress, alkohol, stark mat och kortison. Det är alltså viktigt att man inte tvättar ansiktet med för varmt vatten till exempel. Det är också viktigt att använda sig av milda rengöring och att inte exfoliera huden. Vit lera och jojobaolja samt att skydda huden med foundation, kläder och solskydd hjälper oftast. 

Maria Åkerberg -  Vi älskar alla våra vackra ingredienser och Hästkastanj är inget undantag. Trädets blad och frukter har använts inom naturmedicin sedan urminnes tider, för att lindra allt från åderbråck till hemorrojder.
Maria Åkerbergs djupvårdande Serum Antirouge, med extrakt från hästkastanjens bark, är fullt av naturligt antiinflammatoriska egenskaper som dämpar blossande hud och stärker och drar samman ytliga blodkärl. Helt enkelt ett serum som är gjort för dig med Rosacea. ?

MÅ Serum Antirouge - 30ml

Pris:
249 kr
Inkl. 25% Moms
Antal: