glowroom vit (2)

Maria Åkerbergs tips vid Atopisk Eksem


Är du en av dem som lider av torr hud och eksem?
Hudens förmåga att behålla fukt är avgörande för att huden ska må bra.
Oftast är det mer fukt som behöver tillföras och/eller kapslas in för att huden ska hålla sig fin över tid, då i form av olja, creme och balm. Beroende på var du är torr, och om eksemet är torrt eller fuktigt, ska du smörja med olika produkter.

Om eksemet är fuktigt:
Om huden har sämre barriäregenskaper kan det bildas eksem. Ibland blir dessa eksem fuktiga. De behöver torkas ihop och då rekommenderar Maria Åkerberg sin Aloe Vera Barbadensis enbart. Produkten går bra att använda till hela kroppen. Undvik andra cremer och lotioner som kan göra huden än mer fuktig.

Om eksemet är torrt:
Eye Cream – ansikte
Face Protection – ansikte
Cold Pressed Jojoba Oil – ansikte och kropp
Body Lotion – kropp
Baby Care – ansikte och kropp
Shea Balm – ansikte, kropp och händer
Hand Cream – händer

Smörj huden dagligen med ovan nämnda produkter. Använd både olja och creme eller creme med balm över. Detta för att huden ska få både fukt och fett och för att bevara fukten i huden.
Tänk på att peela kroppen varsamt 2-3 gånger i veckan med Salt Scrub White Chocolate. Skrubba bort döda hudceller vilket gör att huden lättare tar upp fukt. Applicera Body Lotion och Shea Balm direkt efter peelingen.
Till natten, 2-3 gånger i veckan, kan du även peela ansiktet varsamt med Papaya Peeling och sedan applicera Face Mask Moist direkt ovanpå för en fuktgivande kur.

Maria Åkerberg kosttillskott Probioskin fyller på med nyttiga mjölk-syrabakterier från insidan.