glowroom vit (2)

Hårvård från Tabitha James Kraan

Tabitha James Kraan har ett tänk om hårvård som inspirerar mig. Tabitha och hennes man Dennes startade en salong för ekologisk och holistisk hårvård i Cotswold 1999. 

Tabitha har tre huvudprinciper inom hårvården:

1. Att balansera oljeproduktionen
Genom att applicera håroljan från TJK minskar kroppens vilja att överproducera olja. Om man gör tvärtom, torkar ut håret, kommer det att kompenseras av att kroppen producerar mer olja. TJK Hair Oil ger håret näring och fukt samt lugnar en irriterad hårbotten. Den stärker håret och ger långvarigt skydd.

2. Att tvätta håret på rätt sätt
Att tvätta håret på rätt sätt är förutsättningen för ett friskt hår. Det är väldigt viktigt att inte torka ut håret. TJK Cleansers och Shampoo rengör hår och hårbotten med hjälp av såpträd, utan kemiska rengöringsmedel. Produkterna löddrar lätt och rengör håret utan att störa de naturliga oljorna som vi behöver bevara. Det skapar en jämnare oljeproduktion och håret överkompenserar inte. Produkterna innehåller även havre som ger fukt åt håret och lugnar en irriterad hårbotten. 

3.Återfukta
För ett friskt hår behövs även fukt. Många problem med håret och hårbotten uppstår på grund av brist på fukt/torrt hår. Håret mår som allra bäst när man tillför fukt. 4 in 1 Conditioner är ett exempel, den används för att tillföra just fukt och kan användas på många sätt. Genom att använda 4 in 1 conditioner som styling får håret mer struktur och volym, håret blir även mer lättarbetat. Den fungerar också jättebra som vanligt balsam, leave in balsam och som en vårdande skalp/hårbottenbehandling. 

Filmer för beskrivning av hur man använder produkterna finns på Tabitha James Kraans Youtube kanal.

Det vi använder i duschen (hårprodukter till exempel) påverkar ekosystemet i våra hav och sjöar, eftersom att det följer med ut i avloppet. Om man då tänker att en person duschar varje dag, eller varannan dag till exempel, hur mycket belastar vi inte sjöar och hav då genom att använda miljöfarliga produkter? Det är otroligt viktigt och enkelt att göra skillnad. Produkterna från Tabitha James Kraan kompromissar heller inte med kvalitén, det är äkta eko lyx. 

"How something as simple as changing our haircare routine can have a huge positive impact on reducing pollution for us and for the planet" Tabitha James Kraan
 

Kommentera gärna: